Stel een vraag aan Wilma

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Vraag:

Restschuld bij verkoop woning

Een van de laatste positieve ontwikkelingen op de woningmarkt is de mogelijkheid om de restschuld bij verkoop van uw woning mee te kunnen financieren.

Vaak was de restschuld er de belangrijkste oorzaak van dat mensen niet door wilden of konden stromen naar een andere woning.

Deze nieuwe ontwikkeling zorgt er voor dat er steeds meer mensen door kunnen stromen naar een andere woning, welke meer en beter geschikt zijn voor hun gezinssamenstelling.

Als u een andere woning koopt, dan kan deze restschuld onder bepaalde voorwaarden nu dus wel meegefinancierd worden door uw hypotheekverstrekker.  

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden en de verschillende hypotheekverstrekkers kunnen u hierover gedetailleerd informeren.

Het is verstandig om bij afweging van verkoop met restschuld en aankoop van een andere woning, met  minstens 2 verschillende hypotheekverstrekkers hierover een gesprek aan te gaan.

In de praktijk blijkt momenteel dat sommige hypotheekverstrekkers zich flexibeler opstellen bij verkoop met een restschuld en meefinancieren daarvan, dan misschien uw huidige hypotheekvertrekker. U kunt dan toch proberen om bij aankoop van een woning, de restschuld onder te brengen bij een nieuwe  hypotheekverstrekker.

Laat u met name goed informeren over alle bijzondere voorwaarden die hypotheekverstrekkers hanteren bij het verstrekken van een nieuwe hypotheek, bij oversluiting van uw bestaande hypotheek en met name het gedeelte van het meefinancieren van uw restschuld.

Ook bij verkoop van uw woning met een restschuld en verhuizing naar een huurwoning, zijn er mogelijkheden om de restschuld te financieren. Dan is de rente over de restschuld ook nog 10 jaar lang aftrekbaar voor de belasting.

Het kan financieel gezien in sommige situaties aantrekkelijker zijn om al dan niet tijdelijk te gaan huren, totdat de restschuld is afbetaald of grotendeels is afbetaald.

Wellicht heeft u na deze periode meer financiele ruimte om een beter bij u passende woning te kopen, dan in de periode met de restschuld.

Dit soort vragen kunt u ook bespreken met uw hypotheekadviseur, hij of zij kan samen met u hiervoor de nodige berekeningen maken.

Wie weet heeft u na de gesprekken met uw adviseur het vooruitzicht gekregen om toch te kunnen verhuizen naar uw droomwoning.

En is er “ Groen Licht “  voor aankoop van de woning waar u al jaren op heeft moeten wachten!

Wilma Raaymakers

Recentelijk bemiddeld bij aankoop en aanhuur

  • Molenweg te Steenbergen
  • Jan Vermeerlaan te Roosendaal
  • Nispenstraat te Tilburg
  • Van Oldebarneveltstraat te Breda
  • Molenstraat te Oudenbosch
  • Nispensestraat te Roosendaal
  • Herelsestraat te Heerle

Meer »